NARCOVOLS: Cau una xarxa per introduir droga en helicòpters que pilotava un pres de permís des del Marroc

Publié: 27 mars 2016 par Marc Fievet dans Aeronarcotrafic, Cannabis - Hachis - Haschich, NARCOTRAFIC, Narcotrafic INFOS
Tags:, , , , ,

Guardia-Civil_artículo-03Dissabte, 26 de març del 2016 – 13:00 CET

La Guàrdia Civil ha detingut 20 persones com a presumptes integrants d’una xarxa que introduïa a Espanya importants quantitats de droga en helicòpters, pilotats per un pres que aprofitava els permisos penitenciaris per dirigir l’aeronau des del Marroc fins al seu destí.

S’ha desarticulat en l’operació Griva, desenvolupada, segons ha informat aquest dissabte la Guàrdia Civil, a Guipúscoa, Madrid, Màlaga, Sevilla i Cadis, on han sigut arrestades 20 persones de diverses nacionalitats: espanyols, marroquins, romanesos i equatorians.

Durant l’operació s’han portat a terme 14 registres: quatre a la Comunitat de Madrid (un a Pozuelo de Alarcón, dos a Torrejón de Ardoz i un al barri de Vallecas de la capital), tres a Sant Sebastià (Guipúscoa), dos a Estepona (Màlaga), dos a Algesires (Cadis) i tres a Los Palacios y Villafranca (Sevilla).helicoptero1

Així mateix, els agents han intervingut dos helicòpters, 15 vehicles (entre ells un camió tràiler), 1.500 quilos d’haixix, una plantació de marihuana amb 1.000 plantes, 220.000 euros en metàl·lic, màquines de comptar diners i material informàtic i de navegació aèria.
PROCEDENT DEL MARROC

Els investigadors van decidir donar el cop definitiu a aquesta xarxa quan van saber que els narcos pretenien introduir a Espanya en un helicòpter una important partida d’haixix procedent del Marroc.

Van constatar a més que el lloc escollit pel pilot per a l’aterratge i la descàrrega era una zona a prop d’Estepona (Màlaga). Així van desplegar un dispositiu de vigilància en aquest lloc.

D’aquesta manera, la nit del 5 al 6 de març van detectar l’aterratge de l’aeronau i van detenir una persona que havia de traslladar en una furgoneta els 750 quilos d’haixix que acabaven de ser descarregats de l’helicòpter.

Aquella mateixa nit, en una localitat sevillana, es va detenir el pilot de l’aeronau que havia efectuat la descàrrega i altres membres de l’organització, que es disposaven a amagar l’helicòpter dins d’una nau.

Segons el resultat de les indagacions, la xarxa a Espanya estava dirigida per un marroquí resident a Estepona, localitat des d’on controlava tots els estadis de l’organització: proveïdors de la droga, distribuïdors, transportistes, ocultació, etcètera.

Una organització estructurada de manera que els membres dels diferents graons no coneixien els integrants de la xarxa que exercien funcions diferents.
UN PILOT EXPERIMENTAT

Per al transport de la droga, membres de la xarxa es van encarregar de gestionar l’adquisició dels dos helicòpters i la contractació d’un pilot experimentat, resident a Sant Sebastià.

Perquè els dos helicòpters no fossin detectats durant els períodes d’inactivitat, l’organització en desmuntava les aspes i els introduïa a dins de la caixa del camió tràiler o en una nau industrial.

La Guàrdia Civil subratlla la circumstància que el pilot estava complint condemna en un centre penitenciari i disfrutava de permisos de cap de setmana, que aprofitava quan era requerit per fer els ‘narcovols’.

Durant els registres, els agents van trobar amagada en una nau d’un polígon industrial de Guipúscoa una plantació de marihuana de les denominades ‘indoor’, composta de 1.000 plantes i vigilada les 24 hores del dia per una persona.

Tal com van comprovar els investigadors, la plantació comptava amb un cicle complet que incloïa des del sembrat de llavors fins a l’assecatge i l’envasat de la marihuana per al consum.

La xarxa disposava d’una cèl·lula encarregada de traslladar l’haixix des del punt on l’helicòpter el descarregava fins al lloc d’emmagatzematge i custòdia, així com de la seva posterior distribució per Espanya i altres països de la UE, funció en què també col·laborava un grup ubicat a Madrid i Algesires.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/successos-i-tribunals/-cau-xarxa-introduir-droga-helicopters-pilotava-pres-permis-des-del-marroc-5005161

Posté avec WordPress pour Android

000000000000000000000000000000

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s